statiunea-venus-romania
Despre asociatieStatut 2014 RNS - 2014 Membrii asociatieiClasamenteContact
Eric Limbourg si porumbeii De Rauw-Sablon !
 


 
 
Erik Limbourg reprezinta a 3- a generatie de columbofili din familia sa,pe cont propriu zburand din 1978/1979 de la varsta de 18 ani.Tatal sau Gilbert a fost un columbofil de top toata viata lui, columbofil care intotdeauna cauta porumbei mai buni….pentru aceasta de multe ori a bagat mana adanc in buzunar, in special dupa porumbei din liniile Janssen si Vogeleer.

Eric a preluat metoda tatalui sau si a inteles repede ca pentru a-ti asigura un viitor plin de victorii, intotdeauna trebuie sa cauti porumbei mai buni decat ai tai,deoarece neintroducerea de infuzii noi si de calitate, pentru un columbofil si un campion adevarat, nu inseamna altceva decat un pas inapoi. Nu a durat mult pana talentul lui Eric a iesit la suprafata. Desi la inceput a participat numai in curse de viteza si demifond,curand a facut trecerea catre etapele cu distante cuprinse intre 600 si 650 km. In 1983 la numai 24 de ani a castigat locul 1 National la Souterraine pui si Locul 1 National La Souterraine Maturi in aceeasi zi.Prin aceasta performanta sublima,la o varsta asa de frageda,si-a capatat pe merit porecla de "Wonderboy" ( Copilul Minune).

Erik, desi era tanar in acei ani, era contemporan cu Etienne De Rauw si Frans Sablon si exact in perioada in care cei 2 achizitionau porumbei de la Jozef de Ridder pentru a-si intari matca, adica anii 1980-1983, exact in aceeasi perioada si tanarul Eric a inceput sa achizitioneze pui de la De Ridder. Cel mai bun reproducator al lui Erik in acea perioada era "De Blauwe As" Belg 84-2267603, un produs super consaguin pe "Blauwe Brive" Belg 77 – 2024771, super campion din care si tandemul De Rauw-Sablon achizitionase mai multi descendenti de la De Ridder. Nu a durat mult timp pana in momentul in care De Ridder i-a propus lui Erik sa reproduca impreuna cu cei mai buni porumbei ai lor, astfel linia de succes al lui Erik a fost incrucisata cu porumbeii lui De Ridder bazati pe 2 linii "De As" si "Motta". La scurt timp, in 1991, Erik Limbourg a realizat ceea ce multi doar viseaza : Locul 1 si 2 As Fond Belgia KBDB 1991 !!!!…..la doar 31 de ani !!!!!


Erik era familiar cu rezultatele tandemului De Rauw-Sablon inca din acei ani, stia ca cei doi cumnati zboara foarte bine, stia ca au un raport angajari/clasari exceptional si stia de asemenea ca au aproximativ aceeasi baza ca si el: Jef De Ridder, ceea ce il nemultumea pe tanarul campion era faptul ca tandemul nu avea multe locuri in primii top 3 in cursele nationale. Erik intotdeauna urmareste numai locul 1.

In anii 1990, partenerul sau Geert De Clerq, lucra pentru firma Comed. Astfel a intrat in contact cu Frans Sablon, omul care se ocupa cu sanatatea porumbeilor tandemului. Intre anii 1999 si 2003 Geert a cumparat pentru un client englez, cate o serie de pui anual de la De Rauw-Sablon. Incepand cu anul 2003 Geert si Erik au inceput sa formeze un tandem in adevaratul sens al cuvantului,Geert fiind liantul care i-a pus fata in fata pe Erik Limbourg si Frans Sablon. In 2003 Frans Sablon l-a sunat pe Geert si i-a spus ca puii pentru clientul englez sunt gata…intre timp englezul suferise un atac de cord si nu a mai putut onora comanda. Geert s-a tinut de cuvant fata de Frans, cum era si normal de altfel si a achizitionat el puii. Din acel moment a inceput sa caute un client pentru acesti pui si primul intrebat a fost bineanteles Erik, iar Erik a fost de acord sa cumpere puii. Astfel, Erik a intrat in posesia unei intregi serii de pui De Rauw-Sablon…nu a fost nimic programat, daca vreti ii putem spune pur si simplu …destin. Erik ,tatal sau si Geert, au pornit spre Lebbeke pentru a-si ridica puii. Frans a adus porumbeii din voliera si i-a dat lui Erik. Erik isi aduce aminte : "tatal meu era cu mine si dupa ce a luat puii la mana, s-a uitat la mine si mi-a facut un semn…nu era multumit absolut deloc". Atunci Erik s-a decis ca acesti pui nu au ce sa caute in volierele sale de matca, ci ii va zbura. Acesti pui au fost zburati pana la Dourdan de 2 ori, dupa care o parte au fost vanduti, restul continuand in voliera vaduvilor.


Cativa ani mai tarziu si-au dovedid valoarea exceptionala prin urmatoarele rezultate:

*LUCKY 77 – 1 As Fond Belgia KBDB 2005 (direct din lotul de pui);
*BLUE ACE – 2 As Fond Belgia KBDB 2007 (direct din lotul de pui);
*FRANS – tatal lui LUCKY 85 – 1 As Fond Belgia 2006 (direct din lotul de pui);
*Super Genius" – vandut pe Pipa,dupa care a devenit un super reproducator;
Erik ( si o recunoaste si in aceasta zi) impreuna cu tatal sau au subestimat porumbeii De Rauw-Sablon in 2003, opinie pe care insusi porumbeii i-au schimbat-o incepand cu 2005. De nenumarate ori, Erik a vrut sa il taie pe Lucky 77, un porumbel urat la mana,ingust in piept, carenos, dar cu o vointa de fier. Geert l-a oprit de fiecare data. La primul national din 2005, a castigat locul 1 provincial cu mare avans, pe o vreme caniculara si vant din fata. In acelasi an a iesit 1 As Fond Belgia. Din pacate exact la fel sunt subapreciati si in Romania acesti porumbei la ora actuala. Majoritatea columbofililor romani se vor trezi prea tarziu, deoarece deja sunt foarte greu de achizitionat la ora actuala.


"Puii achizitionati de la DeRauw-Sablon in 2003 aveau penajul fin ca matasea, dar nu aveau corpul care imi placea mie, corpul liniei mele, formata din porumbei de Janssen si De Ridder", ne spune Erik. Si atunci ne intrebam de ce Erik a cumparat totusi o serie intreaga de pui de la tandemul De Rauw-Sablon? Pentru ca, de mai multi ani Erik cumpara deja cei mai buni zburatori ai lui Marcel Aelbrecht, colonie bazata in proportie de 90% pe porumbeii De Rauw-Sablon. Atunci cand Marcel avea un porumbel de top, Erik il achizitiona. In 1996 l-a cumparat pe fenomenalul "Crack", dar si pe locul 1 National Perpignan (3 International), porumbel sosit acasa la ora 6.30 dimineata, in ziua a 2 a de la lansare.

Erik : " Am judecat gresit porumbeii de DeRauw-Sablon la inceput. Au nevoie de timp pentru maturizare, iar in ceea ce priveste rezultatele lor pe campul de lupta…in viata mea nu am avut porumbei mai buni."

Foarte putina lume stie ca in 2003, Erik a jucat un rol important in licitatia totala a tandemului De Rauw-Sablon. Erik ne spune : "Frans m-a sunat si mi-a spus ca povestea tandemului s-a sfarsit, toti porumbeii urmand sa fie vanduti….m-am gandit sa ii cumpar pe toti, dar nu eram incantat 100% de idee. Frans a intrat imediat in spital dupa acest telefon, datorita problemelor sale cu inima, iar eu am mers la Etienne si i-am facut o oferta pentru intreaga colonie…Etienne a acceptat oferta. I-am adus acasa, dar am realizat ca nu am destul spatiu pentru toti. Atunci nu le apreciam valoarea cum le-o apreciez astazi, de aceea nici macar nu am reprodus din ei. Cea mai mare greseala a vietii mele columbofile. Dupa aceasta i-am oferit lui Jan Hermans (patronul De Duif), care i-a vandut pe toti in deja celebra licitatie." Din lotul de 30 de pui luati in 2003, Lucky 77 si Blue Ace au zburat superb. In 2005, la nationalul de la Brive, din 20.310 porumbei, Lucky 77 castiga locul 21 National. Doua saptamani mai tarziu la nationalul de la Cahors-746 km, o cursa foarte dura ,cu viteza primul sosit de numai 1000 m/min, Blue Ace a castigat locul 69 national. Din nou, peste 2 saptamani, la nationalul de la Orange-750 km, cursa caracterizata prin canicula si vant din fata, lui Eric ii sosesc doi porumbei in acelasi timp, porumbeii ce se claseaza pe locurile 30 si 31 national din 7.500 porumbeii….cei doi erau ….Blue Ace si Lucky 77 !!!!
In acest moment Erik avea 2 porumbei in pole position pentru titlul de As Fond Belgia. Mai bun in 2005 s-a dovedit a fi Lucky 77, care in acel an a reusit obtinerea titlului cu cel mai mic coeficient din istoria columbofiliei belgiene!!!!!!!

In anul urmator, Erik insusi doboara acest record cu Lucky 85 – 1 As Fond Belgia 2006 !!!! (tatal sau fiind Frans, unul dintre cei 30 de pui achizitionati in 2003 ).

Intre 2003 si 2008, Erik Limbourg si Marcel Aelbrecht au dominat fara drept de apel zborurile de fond din Belgia numai cu porumbeii De Rauw-Sablon. O parte din rezultatele obtinute de porumbeii De Rauw-Sablon in Belgia :
*Loc 1 National La Souterraine pui in 1997 de catre Marcel Aelbrecht (100% De Rauw-Sablon);
*Loc 1 National Perpignan 1997 de catre acelasi Marcel Aelbrecht (87.5% De Rauw-Sablon);
*Loc 1 National Fond Crescator Belgia 2001,de catre De Rauw-Sablon;
*Loc 2 National As Fond Belgia 2001 (direct din Albert si Paola);
*Loc 5 National As Fond Belgia 2002,de catre Julles Manaert (100% De Rauw-Sablon);
*Loc 1 National As Fond Belgia 2003 de catre Marcel Aelbrecht (100% De Rauw-Sablon);
*Loc 6 National Fond Belgia 2004 de catre De Graeve-Van Geert (75% De Rauw-Sablon);
*Loc 1 National As Fond Belgia 2005 de catre Erik Limbourg,direct De Rauw-Sablon;
*Loc 4 National Mare Demifond Belgia 2005,de catre David Vermassen(100% De Rauw-Sablon);
*Loc 1 National As Fond Belgia 2006 de catre Erik Limbourg (tata direct De Rauw-Sablon);
*Loc 2 National As Mare Demifond Belgia 2006 de catre Louis Van Den Eynde (tata direct De Rauw-Sablon);
*Loc 2 National As Fond Belgia 2007 de catre Erik Limbourg,direct De Rauw-Sablon;
*Loc 5 National As Fond Belgia 2008 de catre Louis Van Den Eynde (75% De Rauw-Sablon);
*Loc 7 National As Fond Belgia 2009 de catre Johan Van Damme (50% De Rauw-Sablon);
*Loc 8 National As Fond Belgia 2009 de catre Fratii Vandenheede (50% De Rauw-Sablon);
*Loc 1 National As Mare Demifond Belgia 2010,porumbel Olimpic Poznan 2011,zburat de catre Pierre Mathys (50% De Rauw-Sablon).Traducere si adaptare : Dr. Mihai Dinu - Bucuresti- www.pigeons.ro
 
 
Copyright © 2011-2012 Asociatia Columbofila "VOIAJORUL" Timis